Dressing op Maat

 • Home
 • /
 • Dressing op Maat

Dressing op maat laten maken

Een dressing op maat laten maken heeft veel voordelen. Wanneer je een moeilijk in te richten of kleine ruimte hebt, win je met maatwerk meteen wat ruimte. Standaardkasten passen immers lang niet altijd in iedere ruimte. Vaak krijg je te maken met schuine wanden of met afwijkende hoogtes waardoor een mooie afwerking met standaardkasten simpelweg niet mogelijk is.

Een dressing op maat geeft je bovendien ook de volledige vrijheid over de kastinrichting van je dressing. Het is soms moeilijk dressingkasten of modules te vinden die mooi bij elkaar passen. Met een walk-in dressing op maat kun je jouw droom verwezenlijken zoals jij dat wil, in plaats van een beperkte keuze te moeten maken uit de beschikbare producten van grote fabrikanten.

Bovendien zal een dressing op maat naadloos aansluiten bij de stijl en architectuur van je woning. Dit is een groot pluspunt voor de waardering en eventuele verkoop van je huis.

Wat is een dressing?

Een dressing is een aparte kamer in je woning die volledig is ingericht voor het opbergen van kledij, schoenen, etc … Een dressing is gelijkaardig aan een inloopkast, met als grote verschil dat voor een dressing wel degelijk een aparte kamer wordt ingericht, terwijl een inloopkast vaak in de slaapkamer wordt geplaatst door middel van een scheidingswand die geopend kan worden.

Een inloopkast of ingebouwde dressing in je huis hebben is een trend die voornamelijk uit de Verenigde Staten is overgewaaid. Heb je minstens 4 vierkante meter ruimte ter beschikking? Dan kun je perfect deze ruimte gebruiken om er een dressing van te maken.

Dressing in je slaapkamer

Een dressing in je slaapkamer lijkt misschien wat vreemd, maar het is wel lekker handig en kan je veel tijd besparen.

Zo kan je bijvoorbeeld:

 • discreet en toegankelijk wisselen naar avondkledij
 • lekker vanuit je bed je open dressing bekijken en een outfit kiezen
 • snel een extra laagje stof grijpen voor de koudste nachten

Ben je iemand die zich ‘s avonds wast in plaats van ‘s ochtends? Dan kan je rechtstreeks uit bed je werkkleren in. Of word je al eens te laat wakker? Dan levert een open dressing in je slaapkamer al snel kostbare minuten op.

Het is wel belangrijk om de functionaliteiten van beide ruimtes ietwat gescheiden te houden. Daarom wordt er voor een dressing in een slaapkamer vaak voor een gesloten of halfopen variant gekozen.

dressing op maat slaapkamer open

Dressing naast je badkamer

Een dressing naast je badkamer is een zeer goede keuze qua locatie.

Douche uit, tanden poetsen en gelijk je kleren in. Een dressing hebben vlak naast je badkamer is zeker geen overbodige luxe. Je kan de kast het dichtst bij de badkamer ook gebruiken om je schone badlinnen of kamerjassen steeds binnen handbereik te hebben.

Daarnaast heb je in een badkamer meestal voldoende verlichting en spiegels om het aankleden aangenaam en vlot te maken.

Een klein minpuntje waar je dan wel rekening mee moet houden is de luchtvochtigheid. Te veel waterdamp kan voor beschadiging van je kleding zorgen. Je kan dit wel voorkomen door voldoende en/of strategisch geplaatste ventilatie te voorzien.

dressing op maat badkamer

Dressing onder een schuin dak

Alle kamers in huis zijn in gebruik? Wellicht heb je op zolder of onder het dak nog wel een plekje vrij. Alleen zit je daar met een schuin dak.

Niet getreurd. Een dressing kan ook perfect onder een schuin dak geplaatst worden. Wij zorgen voor een meubel op maat van je ruimte en je wensen.

Groot voordeel is dat je ruimte kan vinden voor een dressing waar dat anders misschien niet mogelijk zou zijn.

Houdt wel rekening met de hoogteverschillen in de ruimte: de kans dat je zelf een dressing zal kunnen bouwen door verschillende kasten te kunnen combineren is klein.

Een dressing op maat laten maken is in dit geval de beste optie. De moeilijkheidsgraad zal wel voor een lichtjes hogere totaalprijs zorgen, maar onze gedreven vakmensen kunnen ongetwijfeld prachtige resultaten leveren. Kijk maar naar de getuigenissen van onze klanten!

dressing op maat schuin dak wit

Hoeveel kost een dressing op maat?

De prijs van een dressing op maat kan sterk verschillen en is afhankelijk van verschillende factoren. Ga je voor een kleinere dressing, zul je een stuk voordeliger uitkomen dan wanneer je voor een grote full option dressing kiest.

De kostprijs zal sterk beïnvloed worden door:

 • de hoeveelheid benodigde materialen
 • de kwaliteit van de materialen
 • het niveau van vakmanschap en afwerking
 • het soort ruimte waar de dressing geplaatst wordt
 • de keuze tussen open en gesloten kasten
 • de moeilijkheid van de plaatsing
 • extraatjes zoals LED verlichting, dassenhouders, …

Staar je bij aankoop van een dressing echter niet blind op het kostenplaatje. Een kleine meerprijs in de kost, kan immers al snel een grote meerwaarde betekenen in het eindresultaat. Daar zul je op de lange termijn eens zo veel plezier van hebben en jezelf een hoop teleurstellingen, kopzorgen en frustraties mee besparen.

Gesloten of open dressing: hoe maak ik mijn keuze?

Gesloten dressing

Een gesloten dressing is meestal iets duurder dan een open dressing, maar heeft wel een aantal specifieke voordelen.

1) Esthetisch

Het is veel eenvoudiger om een uniforme look en stijl te creëren wanneer je alle kasten met gelijkaardige materialen afsluit. Voor sommige mensen oogt dit ook meer gestructureerd of rustgevend. Zeker bij vakwerk kan je de dressing deuren helemaal naar jouw visuele voorkeur laten afwerken.

2) Beschermend

Afgesloten kasten in je dressing bieden meer bescherming aan je kleding. Kwetsbare en/of mooie stukken zullen minder snel aangetast worden door een nieuwsgierig huisdier, een te hoge luchtvochtigheid, zonlicht of stof.

Bovendien zorgt een gesloten kast voor extra privacy: zo kunnen nieuwsgierige ogen niet zomaar in je kleding rondneuzen of zullen inbrekers meer moeite hebben om je duurdere accessoires te vinden.

3) Functioneel

Wil je graag maximaal nut halen uit je op maat gemaakte dressing? Geen probleem, plaats een grote spiegel gewoon op (een van) de kastdeuren.

Als de beschikbare ruimte net iets kleiner is dan je graag zou willen, maar je toch graag voor een gesloten dressing wil gaan, kies dan voor een dressing met schuifdeuren. Bonus: dit zorgt voor een mooie moderne, strakke look.

Wil je een meer betaalbare dressing op met maat die toch gesloten is? Dan kan je ook gaan voor een dressing met gordijnen.

Open dressing

Een open dressing kan gekozen worden om verschillende redenen:

1) Economisch

Een open dressing is goedkoper dan een gesloten dressing, aangezien het verminderde aantal materialen en werkuren het kostenplaatje zullen drukken.

2) Esthetisch

Als je kledingcollectie mooi gepresenteerd wordt door de indeling van je dressing, kan dit zeker een meerwaarde bieden voor de schoonheid van de ruimte. Of misschien wil je gewoon je vrienden of vriendinnen jaloers kunnen maken tijdens een tour van je nieuwe woonst, zonder dat er met kastdeuren geschoven moet worden.

3) Functioneel

Wil je graag in één oogopslag de inhoud van je dressing kunnen doorgronden? Dan loont het om de kasten open te laten. Zo zie je meteen welke stukken je kan combineren voor een perfecte outfit, elke dag opnieuw.

Bovendien is het eenvoudiger om de indeling van een open dressing meer modulair te maken.

Indeling en kastinrichting van een dressing

Ga je voor een gesloten dressing of kies je toch voor open kasten voor het merendeel van de inrichting? Ideaal zijn bijvoorbeeld kleerkasten met schuifdeuren of zweefdeuren. Die nemen geen plek in als je de kasten opent en werken ruimtebesparend. Schuifdeuren ogen ook mooi en modern en kunnen voorzien worden van spiegels.

Een open dressing heeft dan weer als voordeel dat al je kledij onmiddellijk zichtbaar is. De kamer oogt daarmee ruimer en je kledij draagt bij aan de sfeer en uitstraling die een dressing met zich meebrengt.

Open kasten die tot aan het plafond komen, kunnen ook gewoon erg handig zijn om alle ruimte optimaal te gebruiken. Vooral in kleinere ruimtes. Kleding of spullen die je niet vaak meer draagt, kun je dan nog steeds bovenaan opbergen.

Belangrijk: gebruik de plaats in de hoogte zo optimaal mogelijk. Verstelbare legplanken bijvoorbeeld zijn functioneel en besparen heel wat ruimte.

Meer tips nodig? Bekijk dan onze 6 tips voor het inrichten van je dressing!

dressing op maat indeling kastinrichting open

Samen jouw droomdressing realiseren?

Meubelmakerij Ceulemans helpt je graag verder jouw toekomstige dressing op maat uitwerken.
Neem contact op met ons, dan kijken we samen hoe we jouw droom kunnen waarmaken.