Materiaalkeuze

 • Home
 • /
 • Materiaalkeuze

Maak je keuze uit onze beschikbare materialen:

massief hout meubelmakerij ceulemans-min

Massief hout

Wat is massief hout?

Massief hout is een volledig natuurlijk materiaal. De uitstraling van het hout hangt af van de omstandigheden waaraan het hout wordt blootgesteld en de speciale eigenschappen die elk type hout afzonderlijk bezit.

Toepassing?

Massief hout wordt gebruikt voor het maken van meubels, kasten, binnendeuren, wandbekleding met een hoge afwerkingsgraad.

laminaat meubelmakerij ceulemans-min

Laminaat

Wat is laminaat?

Laminaat is een plaatmateriaal bestaande uit verschillende samengeperste laagjes melamine harsen, die een dikte vormen van ongeveer 0.9mm. Dit laminaatvel wordt aan beide zijden op een spaanderplaat, multiplexplaat of mdfplaat verlijmd. Zo krijgt men een opgelijmde laminaatplaat. Uitzicht is gelijk aan een melamineplaat, maar een laminaatplaat is stootvaster en minder buigzaam.

Toepassing?

Laminaat wordt gebruikt voor het maken van meubels, kasten, binnendeuren, wandbekleding. Ideaal voor kastdeuren, bureaubladen en alle panelen die onderhevig zijn aan intensiever gebruik.

mdf meubelmakerij ceulemans-min

MDF

Wat is MDF?

MDF zijn gedroogde houtvezels die met een bindmiddel worden samengeperst tot panelen in verschillende maten. MDF refereert naar het basismateriaal waaruit de plaat is gemaakt.

Toepassing?

De MDF-plaat is geschikt voor vele toepassingen zoals meubels, deuren, deurlijsten, keukenfronten, kasten, freeswerk. MDF wordt steeds geschilderd (met de hand) of gelakt in de lakkerij (poederlak, hoogglans, …)

Meer informatie over materiaalkeuze?

Meubelmakerij Ceulemans helpt je graag verder met het kiezen van jouw materialen.
Neem contact op met ons, dan kijken we samen hoe we jouw droom kunnen waarmaken.

fineer meubelmakerij ceulemans-min

Fineer

Wat is fineer?

Fineer is een laagje massief hout gelijmd op een basisplaat (b.v. MFD). Dit kan verkregen worden in verschillende diktes. Het kan gezandstraald worden (bepaalde structuur), maar ook vernist, gebeitst of gekleurd worden.

Toepassing?

Fineer wordt gebruikt voor het maken van meubels, kasten, binnendeuren, wandbekleding.

melamine meubelmakerij ceulemans-min

Melamine

Wat is melamine?

Melamine is een spaanderplaat waarop een dun laagje melaminehars (bijvoorbeeld 0.01mm dikte) is aangebracht. Deze kunststof kan egaal van kleur zijn, mat of glanzend, met allerlei hout of andere motieven. Melamine refereert naar de bekleding van een plaat.

Toepassing?

De melamineplaat wordt standaard gebruikt voor de binnenkant van kasten, maar bewijst ook zijn nut als buitenzijde van meubels. Dit is niet zo stootvast als een laminaatplaat.

hi-macs meubelmakerij ceulemans-min

Hi-Macs

Wat is Hi-Macs?

Hi-Macs, een solid surface, betekent letterlijk : ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Het is een product op basis van een acryl-mineraalgrondstof, hoofdzakelijk bestaande uit aluminiumhydroxide en polymethylmethacrylaat, waarbij de voordelen van beiden zich verbinden tot een buitengewoon aantrekkelijk materiaal.

Wat zijn de kenmerken?

 • Sterk en duurzaam
 • Brandwerend
 • Vocht- en vlekbestendig
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Bestand tegen schadelijke invloeden van een groot aantal chemische middelen
 • Hygiënisch : porie- en naadloos
 • Fraai én praktisch : warm, tijdloos, mooi en robuust
 • Repareerbaar (massief en homogeen)
 • Slijtvast
 • Thermisch vervormbaar in bijna elke denkbare vorm
 • Milieuvriendelijk en biologisch verantwoord

HI-MACS® is beschikbaar in honderden kleuren en texturen, van egale kleuren tot marmer- of granieteffect of hout en heeft vrijwel onbeperkte verwerkingsmogelijkheden. Het kan worden gebogen en naadloos worden verlijmd, waardoor vrijwel alle vormen te realiseren zijn. . Het gebrek aan naden zorgt ervoor dat er geen ruimte ontstaat voor doorsijpelend water en er dus geen bacteriën kunnen groeien.

Toepassing?

Al deze eigenschappen maken Hi-Macs zeer geschikt voor toepassing in keukens, en badkamers, voor gevels en medische toepassingen, alsook voor winkelinrichting en meubilair.