26
mrt

6 tips voor het inrichten van een dressing

Ok, je hebt besloten voor een dressing te gaan. Wat nu? Wat moet de ideale dressing allemaal hebben? We geven je graag zes makkelijke tips voor het inrichten van een dressing mee, zo kan jij alvast beginnen fantaseren over je nieuwe dressing op maat.

1. Minimale ruimte van 4m²

Zoals we eerder al aanhaalden: voorzie best een minimale ruimte van vier vierkante meter. Op basis van de beschikbare ruimte kan je ook nadenken over de indeling van bepaalde dressingkasten.

2. Bepaal de ideale vorm van je dressing

tips voor het inrichten van een dressing ideale vorm

Een U-vorm die gebruik maakt van drie muren is voor de meeste mensen de meest praktische indeling. Zo haal je de maximale opbergruimte uit je kastinrichting en blijft er voldoende plaats over in het midden om je aan te kleden en outfits te passen. Bijkomend voordeel hiervan is ook dat de verlichting centraal kan hangen. In het geval een U-vorm geen optie is, is een L-indeling de beste keuze om zoveel mogelijk beweegruimte te hebben.

3. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Plaats spiegels langs beide zijden van je dressing. Het zorgt er voor dat de dressing breder en ruimer gaat lijken. Bovendien heb je meer mogelijkheden om jezelf en je prachtige outfits te bewonderen. Win-win.

4. Let there be light

tips voor het inrichten van een dressing belichting

De juiste belichting in je dressing kan extra sfeer creëren, maar belangrijk is wel dat het licht je kleding correct weergeeft. Kies dus voor verlichting die het best natuurlijk licht nabootst, anders kun je een vertekend beeld krijgen wanneer je verschillende kledingcombinaties uitprobeert.

5. Maak het jezelf makkelijk

Kies voor makkelijke opties, ook op lange termijn. Ga voor legplanken en schuiven die je op eender welk moment kan herschikken. Zo kan je jouw dressing makkelijk laten mee-evolueren met de seizoenen.

6. Think ahead!

tips voor het inrichten van een dressing luxe item

Voor je begint te breken of bouwen denk je best na over wat er allemaal in je dressing moet komen. Vrouwen hebben langere rekken nodig voor kleedjes en jassen. Mannen hebben dan weer meer ruimte nodig voor het opbergen van hemden. Naast de basics kan je ook wel leuke of luxe-items toevoegen. Denk aan een make-up tafel of een extra large spiegel.

Meer tips voor het inrichten van je dressing?

Wil je graag nog meer handige tips voor het inrichten van je dressing contacteer dan onze professionals.